Ikon | biográfia

Aki egy kicsit is járatos bolygónk földrajzát illetően, annak nem nehéz megkeresnie hol található az ötödik földrész. Most ide szeretnék elkalauzolni mindenkit, egészen pontosan Melbourne városába, ahol az egész történet kezdődik. Itt alakult meg ugyanis a 80-as évek végén egy nagyszerű zenekar az Ikon.
Jónéhány éven keresztül csak Ausztráliában és az Államokban volt ismert a nevük, és csak 1994-ben adódott lehetőség az Európai nagyérdeműnek is megismerni muzsikájukat. Innentől kezdve nagyon híresek lettek a világ minden táján. Milyen is az Ikon zenéje? A banda abban a csodálatos stílusban játszik, melyet gothic rocknak nevezünk. A basszusgitár és a dobgép együttese azonnal a „Sisters” - klón megbélyegzést idézheti fülünkbe, ám ez messze áll a valóságtól.
Csak ritkán dominál a dobgép és ritkán eredményezi a „club-goth„ hangulatot. A hangsúly mindig nagyobb a dallamon, mint a ritmuson. A csapat korai munkái sok összehasonlítást értek meg a JOY DIVISION dalaival, és ha jobban meghallgatjuk Chris McCarter hangja valóban emlékeztet Ian Curtis-ére. Egyéb nevek, melyeket említeni lehet zenéjükkel kapcsolatban a DEATH IN JUNE és még a TEARS FOR FEARS is. Az utóbbi években kiadott lemezeiken már több szerep jut az elektronikus elemeknek, mégis az együttes rászolgált arra a kitüntetésre, hogy a világ legkedveltebb és legjobb goth csapatai közé emelkedett.


A zenekar története ott kezdődött, amikor három iskolai barát Chris McCarter, Michael Carrodus, és Dino Molinaro alakítottak egy bandát 1988-ban DEATH IN THE DARK néven. A D.I.T.D. karrierje alig érdemes az említésre, nem rögzítettek és nem jelentettek meg semmit, összesen öt fellépésük volt, mialatt háromszor váltottak dobost. Egy évvel a megalakulás után feloszlottak.
1991 szeptemberében ők hárman alakítottak egy új formációt Chris barátjával Maurice Mollella-val, aki dobolt. Ez volt az IKON megalakulása. Ismét elkezdtek Melbourne-ben és környékén játszani, aztán 1992 januárjában stúdióba vonultak, hogy felvegyenek néhány dalt. Ez az időszak produkálta a debütáló albumot a ”WHY„- t és néhány más felvételt, melyek az „A MOMENT IN TIME” című válogatáson jelentek meg a későbbiekben. Az album megjelentetése és néhány újabb fellépés után Morice Mollella /dob/ úgy döntött, hogy elhagyja a zenekart 1993 márciusában. Egy sikertelen kísérlet, hogy új ütőst keressenek, ahhoz vezetett, hogy egy dobgép csatlakozott a háromemberes felálláshoz, amely közel öt éven keresztül így is maradt. 1993 júliusa a zenészeket a stúdióban találta, amint néhány dalt rögzítettek, melyek a „THE ECHOES OF SILENCE” című második albumon jelentek meg, amely először mint egy négyszámoos EP, majd mint egy nyolcszámos CD EP jelent meg három extra dallal és a címadó nóta remix változatával.
1994 júliusában a banda ismét stúdióba készült, hogy felvegyenek egy teljesen új anyagot. Ez volt a csapat debütáló albuma az „IN THE SHADOWS OF THE ANGEL”, melyet a német APOLLYON kiadó jelentetett meg, először lehetővé téve számukra, hogy Ausztrálián kívül is ismertek legyenek. Ezt a pompás kezdő LP-t egy kislemez követte a „CONDEMNATION” 1995-ben, majd egy másik az „IN LONELY PLACE” ugyanebben az évben. 1995 vége felé az együttes a türelmetlen rajongóit második lemezükkel a „MOMENT IN TIME”-mal elégítette ki, amely hanghordozó további kiadatlan felvételeket tartalmazott, amit még annakidején az első két kislemez anyagából rögzítettek, valamint még 8 soha nem hallott dalt.

Ezek a soha fel nem vett DEATH IN THE DARK dalokból kerültek ki, és azokból a felvételekből, melyek az első debütáló anyag óta készültek mint például a "Towards Of Tomorrow" vagy a "The Final Experience" 1996 márciusában ismét egy új kislemezzel jelentkeztek a srácok a "LIFE WITHOUT END"címmel, majd ezt követte egy teljes hosszúságú stúdióalbum a "FLOWERS FOR GATHERING". Ez már egy sokkal érettebb és változatosabb stílust mutatott, mint a korábbi felvételek, sőt olyan messzire ment, hogy ősi ausztrál hangszereket használtak az anyagon mint a "Didgerido" a "Beyond Grey Skies" című számban. További bónuszként a helyi ausztrál rajongók számára, mialatt az album megjelent az Apollyon-nál Európában (mint minden IKON anyag) az alatt egy limitált példányszámú dupla CD jelent meg a kenguruk földjén a banda saját kiadójánál a Nile Records-nál. Ez egy bónusz CD-t tartalmazott a "LIFE WITHOUT END" remix változataival.
Ebben az időben jelent meg limitált példányszámban csak postai terjesztéssel egy live album "BLACK RADIO" címmel, amely 1994 november 26-án lett rögzítve egy jótékony célú előadáson valamelyik rádióállomás részére az Esplanade Hotelban, Melbourne-ben. 1997-ben a csapat eddigi lemezei megjelentek Észak-Amerikában a Metropolis Records-nál, akik olyan ausztrál formációkat is futtattak, mint a Snog és a Black Lung. Ez mindenképpen jó hírnek számított az amerikaiaknak, mert érdeklődni kezdtek az ausztrál csapatok iránt a rádióadók is.
Még ebben az évben piacra dobnak egy újabb válogatás korongot "THE FINAL EXPERIENCE" címmel. Ezen a kiadványon főleg demo és akusztikus dalok szerepeltek, plusz egyéb felvételek elektronikus remixei. Mindössze 1500 példányban bocsátották ki, 1000 Németországban és 500 a világ többi részén, és mindegyikhez járt egy ingyen poszter és matrica is. Ezen kívül Chris és Clifford Ennis, aki korábban a "Subterfogt"-ban pengetett, létrehoztak egy formációt "Jerusalem Syndrome" néven. Megjelentettek egy tökéletes albumot még szintén 1997-ben "THE BOOK OF DAYS" címmel.

Sajnos 1998 elég rosszul indult azzal, hogy Michael Carrodus /ének/ elhagyta az együttest. Chris és Dino ketten folytatták a zenélést, és Chris vette át az éneklést. Michael a kiválása után összehozott egy új bandát "Chiron" néven, amellyel sok fellépése volt és lemezkészítésbe is belefogtak.
Még ez év februárjában a duóvá csökkent formáció kiad egy EP - t "Subversion" címmel, amely tökéletesre sikerül, mert megmutatja az IKON zenéjének változatosságát, a címadó dalt mely elektronikus, a sokkal goth-rockosabb "Communion"-t és "Overcome"-ot, valamint a "Decline Of The Antichrist" apokalliptikus hangulatát, mely emlékeztet a "Death In June" hangzásvilágára. A zenekar még Michael nélkül is jól működött. Azonban a Metropolis Records-nál megjelentetett "Subversion" eltér az az eredeti Apollyon féle kiadványtól. Tartalmaz három dalt, melyek sehol máshol nem elérhetők, valamint a "Subversion II."-t az "In Trust I Return"-t és a "Condemnation" mixeit.
Szintén ez év áprilisában került a boltokba a vadonatúj korong "THIS QUIET EARTH" címmel. Mint az előző nagylemez ez is úgy jelent meg, hogy egy limitált példányszámú dupla CD követte egy bonusz disc-kel "DAWN OF THE ICONOCLAST" címen, amely kiadvány 1991 és 1997 közötti nótákat tartalmazott, plusz megspékelve egy olyan finomsággal, mint a U2 "With Or Without" című számának átdolgozása. Ami viszont még szomorúbb dolog a csapat életében, hogy még az új nagylemez megjelenése előtt Dino Molinaro /basszus/ is kivált, így Chris teljesen egyedül maradt, de keményen folytatta tovább a munkát, és nem sokkal ezután a "DARK EYES AND STARRY THEY WHERE II." goth válogatáson a korábbi formációja a "Jerusalem Syndroma" egy új nótáját tette fel a lemezre, sőt testvérével Susan McCarterrel egy "The Seventh Dawn" néven készített dalt is rögzített.

1998 októberében Chris kiadott egy új albumot "RITES OF BURIAL" címmel, amely legújabb formációja a "Crimes Of Passion" munkája volt. A dalokat főként saját maga rögzítette, de néhányban maga Dino és Michael is részt vettek korábban.
Novemberben kerül kiadásra egy új kislemez "GHOST IN MY HEAD" címmel. 1999-ben óriási fordulat következik be az együttes életében. Dino Molinaro/basszus/egy év kihagyás után újra visszatér Chris mellé. Csatlakozik még hozzájuk David Burns/dob/, és Anthony Griffits/gitár/. 2001-ben új albummal jelentkeznek "ON THE EDGE OF FOREVER" címmel.
A csapat népszerűsége hatalmasra nő ezekben az időkben, amikor többször is turnéznak Európában, és az Egyesült Királyságban. Ez év nyarán fellépnek a belgiumi Eurorock fesztiválon olyan nevek társaságában mint a "Sisters Of mercy, Soft Cell, Death In June, vagy a "The Mission". 2002 nyarán meghívást kapnak a hildescheimben megrendezésre kerülő M'era Luna fesztiválra, ahol több mint 15 000 ember előtt muzsikálnak.
Augusztusban ismét örülhetnek a rajongók, ugyanis egy koncertlemez kerül a boltokba 2003-ban egy újabb válogatás korong kerül kiadásra "FROM ANGELS TO ASHES" címmel, amely az 1997 és 2003 között készült nótákból szemezget. Májusban meghívást kapnak Európa legnagyobb megrendezésre kerülő fesztiváljára a Wave-Gotik-Treffen - re, amelyet 2005-ben követ egy másik ugyanilyen felkérés erre a fesztiválra.

2004-ben ismét változások történnek a csapat háza táján.
Anthony Griffits/gitár/és David Burns/dob/kilép a formációból, és két újabb pengetős érkezik Chris és Dino mellé, Clifford Ennis, és Anthony Cornis személyében aki korábban már dolgozott az együttessel, stúdiómunkákban. Nem sokkal ezután jelenik meg a vadonatúj EP a "PSYHIC VAMPIRE" 2005-ben újabb válogatás anyag lát napvilágot "DESTROYING THE WORLD" címmel.
2007-ben két válogatás CD kerül kibocsátásra az első a "AS TIMES GOES BY" című a másik a "THE BURDEN HISTORY" amely az 1992 és 2007 között rögzített kislemezek anyagába ad betekintést, majd ez után nem sokkal egy vadiúj EP-t adnak ki a "LEAGUE OF NATIONS" - t. Ami viszont szomorú hír, hogy Clifford Ennis/gitár/ kilép az együttesből, így a többiek trióban folytatják tovább a munkát. A 2008-as évben is jelentkeznek egy új EP-vel amely az "AMONGST THE RUNES" címet viseli.
2009-ben viszont új hírek kapnak szárnyra, miszerint egy új EP a "TORN APART", amely egy régebbi nótájuk feldolgozása új kiadásban más remek szerzeményekkel, amelyet augusztusban lehet majd megvásárolni, és egy vadonatúj stúdióalbum a "LOVE, HATE AND SORROW" melynek megjelenése szeptemberben várható, és több helyen jelenik majd meg, Európában, Amerikában, és Oroszországban is. Az új LP Chriss-ék elmondása szerint megtartja az eddigi zenei hatásokat, és visszanyúl a régi gyökerekhez. Több lesz a dallamos ének, struktúrák nélkül, és a dalszövegekben is fellelhetőek lesznek az árnyékos szálak.
Ami viszont fantasztikus hír, hogy szeptember 29-én először kis hazánkban is tiszteletét teszi a banda az Európai turnéjuk jóvoltából. Bízom benne, hogy óriási élő műsorban lesz majd részünk ettől a zenekartól, melynek művészi tehetsége nem vitatott,és az a muzikalitás amelyet képviselnek olyan naggyá tette őket a hosszú évek során.

2010: Januárban egy új weboldalt hoz létre a csapat, ahol a legelső album hanganyagát lehet letölteni, mivel hogy ezt a kiadványt már a boltokban sajnos nem lehet beszerezni, és ezért ezzel a nemes gesztussal kedveskednek a rajongóknak, hogy letölthetővé teszik a régi dalokat. Február 19-én a debütáló clipjük a "Dark Day" ami bemutatásra kerül a az Ausztrál Nemzeti videoclip showban.
25-én meghívják a finnek egyik kultuszbandáját a HIM zenekart, és a melbournei HI-FI bárban lépnek fel külön koncerteket adva. 28-án egy szomorú nap következik be az együttes életében, ugyanis a szólógitáros Anthony Cornish elhagyja a formációt. Bizonyos személyes kötelezettség változások miatt nem tud tovább muzsikálni Anthony, a későbbiekben viszont ezentúl is segítséget nyújt majd külső emberként Chrisnek és Dinonak.
Április nagy áttörés a duó életében, ugyanis kiadásra kerül az első DVD+CD formátumú anyaguk, amely a "LINE ON A DARK DAY" címet viseli. A videórészben megtalálható a debütáló clip a "Dark Day", valamint két élő felvétel a 2005-ben rögzített "Echoes Of Silence", amely a Dombrini "Judgement Day" fesztiválon hangzott el, és az "I Never Wanted You" című fenomenális dal, melyet 2009-ben Lipcsében a "Club Lagerhof"-ban kaptak lencsevégre.
Az audio lemezen három nóta található, a "Subversion" egy eddig kiadatlan remixe 2009-ből, valamint a másik kettő szerzemény 2005-ös dátummal, a "Shadowplay" akusztikus változata és a "Blue Murder" egy eddig még sohasem publikált szám. Májusban felkérést kapnak, hogy játszanak egy augusztusi turnén, amelyet a CHRISTIAN DEATH szervez Ausztráliában "Necro Sexual Tour" néven. Az eseményre meghívást kap még a New York-i illetőségű „VOLTAIRE” csapata is. Júniusban végre a boltokban a DVD+CD közös kiadvány a "LINE ON A DARK DAY". Augusztusban kezdik forgatni második videoclipjüket a "Torn Apart" című nótához. A rendező most is, mint az első kisfilmnél Jason Chave. A felvételek igen jól sikerülnek és Chris és Dino nagyon elégedettek az eddigi munkálatokkal. Szeptember 17-én kettő darab CD is a boltokba kerül. Az egyik a "FRIENDS OF THE DEAD" amely egy újabb válogatás korong, és amely még 2009-ben elkészült. A 12 nóta a még 2006-ban rögzített otthoni demofelvételek gyűjteménye, a korábban már ismert dalok eredeti verziója. A másik hanghordozó a "DRIFTWOOD", amely egy 6 számos EP limitált kiadásban. E hónap végén még egy koncertlemez is kiadásra kerül a "LIVE IN DORTMUND", amely hanganyag 2009 szeptember 22-én lett rögzítve. December elején egy újabb dupla kislemez kerül piacra a 2009-es albumról a "TORN APART", amely digipak formátumban bocsáttatik ki mindössze 250 darabos példányszámban. A minialbum érdekessége, hogy ezt még az előző évben akarták kiadni, de ez az attrakció sajnos meghiúsult. Az első lemezen egy kiadatlan nóta is helyett kapott, ami nem szerepel az utolsó stúdiókorongon az "Oh My Love". A második lemezen csak a címadó nóta remix feldolgozásai szerepelnek, amelyek Ausztrál DJ-k kezemunkáit dicsérik, és egy szintén korabeli csapat a VICTIM'S BALL feldolgozása teszi teljessé.

2011: Január közepén egy igazi csemegével rukkol elő a csapat, megjelenik a "VICTIMS BALL" projekt gondozásában két kislemezük, amely korábbi kislemezes felvételeket tartalmaz és szerepel rajta két eddig még ki nem adott dal remixe az utolsó nagylemezről. A kiadvány külön érdekessége, hogy mindezen anyagok bakelit lemez formájában kerülnek boltokba, és mindössze 300 darabos példányszámban. Egy másik bonusz dolog a kiadványban hogy a négy kislemez különböző színekben pompázik : zöld, piros, sárga és kék. E hónap végén az Ausztráliát sújtó hatalmas árvízi katasztrófa után a "Black Market Music" kiadó pénz gyűjtésbe kezd, és ebből a zenekar sem marad ki. Olyan dedikált CD-ket bocsátanak árverésre, amelyek ma már kuriózumnak számítanak a gyűjtők körében.
A "WHY" kislemez, a "TIME GOES BY" album vagy az "ECHOES OF SILENCE" lemez, amelyek eredeti kiadásban kerülnek a kiadó kalapjába megsegítésül az árvízkárosultak javára.
Február 19-én közhírré tétetik hogy 600.000 ausztrál dollár jön össze a kiadó adománygyűjtő éjszakáján. Az együttes idén ünnepli 20 éves évfordulóját és ez alkalommal egy európai turnét is szerveznek, amely 8 helyszínből áll és a végállomása a lipcsei WGT fesztivál lesz. Jó hír még, hogy két régi tag újra csatlakozik a Chris és Dino alkotta duóhoz,Clifford Ennis /gitár/, és David Burns, aki a ritmus felelős lesz, és így már négyesben folytatják tovább a zenélést. Márciusban újrakevert változatban kiadják az első két stúdióalbumot az "IN THE SHADOW OF THE ANGEL" és a "FLOWERS FOR GATHERING", amelyek dupla CD formátumban látnak napvilágot. Mindkettőn megtalálható az eredeti anyag, a második CD-n pedig az azokban az időkben ki nem adott egyébként ismert dalok demo illetve remix felvételei hallhatóak. Még ezen hónap 22. napján a banda egyik nótája a "Still" helyet kap a német "Gothic" magazin CD-jén.
Április végén ismét kiadják az első két stúdióalbumukat, itt azonban már full extrás változatban, ugyanis mindkét kiadvány 3 CD-t és egy DVD-t tartalmaz tele ritkaságokkal. Május elején a "JERUSALEM SYNDROMA - THE BOOK OF DAYS" kerül boltokba dupla lemezes változatban szintén régi kiadatlan demo felvételekkel megspékelve. Június 11-én az európai turné végén a WGT fesztiválon játszanak a "Parkbühne" színpadán hatalmas sikerrel és rengeteg ember előtt. Chris szerint nagyon jól sikerült a turné, és nagyon jól érezték magukat a fellépések során. Augusztusban ismét két korong kerül ki a csapat konyhájából az "OUT OF THE DARK", amely korai demokat tartalmaz, a másik a már januárban kiadott "VICTIMS BALL", ez most CD változatban és mindössze 100 példányban kerül kibocsátásra. December elején egy új EP kiadványnak örülhetnek a rajongók a "WHERE DO I GO FROM HERE" melynek borítóját a 10 éve elhunyt Stuart Adamson képe díszíti. December közepén egy igazi kuriózum kerül kiadásra, az együttes 1991. december 11-i első koncertje, természetesen a régi felállásban, amely egy digipack formátumban és mindösszesen 100 példányban jelenik meg, és a "THE AWAKENING" címet viseli.
Az ebből a kiadványból befolyó összes nyereséget a "Very Special Kids charity in Victoria" alapítvány részére utalják, akiknek a munkája a hátrányos helyzetű családok és gyermekeik, jobb életkörülményekhez való megteremtésén dolgoznak.

2012: Májusban kerül a boltokba egy vadonatúj kislemez "AZKADELIA" címmel, amely bakelit és CD formátumban is kapható lesz.  A bakelit korong érdekessége, hogy  három LP formájában, három színben /szürke, kék, zöld / jelenik majd meg, és mindössze 300 példányt nyomnak csak belőle.
Júniusban ismét egy válogatást dobnak piacra, egy dupla CD kiadványban, amelyek 1994-es felvételeket, egy koncertet, és néhány bónusz dalt tartalmaznak, és mindössze 100 példány jelenik meg, címe "THE ESPLANADE TAPE VOLUME ONE". Még ebben a hónapban elkészül a legújabb videoklip a frissen megjelent kislemezhez, ami a címadó dal filmanyaga. Augusztus végén jön ki a "THE ESPLANADE TAPE VOLUME TWO", amely egy szintén dupla CD kiadvány, és ez is csak 100 példányban limitálva kerül boltokba, és az 1994 10. 22.-i, és a 1994 11. 26-i "Esplanade Hotel"-ben rögzített koncertek anyagait tartalmazza.
Pár nappal később lesz kapható egy egy új válogatás lemez, amely 16 nótát tartalmaz, és az  album felét az 1996 és 1998-ban felvett demó számok alkotják, címe "FLOWERS FOR THE GATHERING - ROUGH DEMOS". November elején egy igazi csemegével rukkol elő a banda, miszerint a következő év elején, egészen pontosan január 11-ik napján közösen lépnek színpadra a "Bauhaus" zenekar egyik híres tagjával,  aki nem más mint Peter Murphy, és természetesen ez a koncert Ausztráliában lesz. E hónap 16. napján egy szintén válogatás kiadvánnyal rukkolnak elő "THE X - FILES" címmel, amelynek bevételét a tavaly lebonyolított "Very Special Kids" rendezvény számlájára utalják majd át. Az első száz példány külön dedikálva is lesz, és igen ritka eddig még ki nem adott demó felvételeket és azok remix anyagait tartalmazza, amik 1991 és 1997 között lettek rögzítve.

2013: Januárban egy 100 példányszámú dupla CD jelenik meg "FLOWERS FOR GATHERING" címmel, amely kiadvány első része 1995-ös instrumentális demókat tartalmaz, a második rész pedig egy 1996. Június 21-én a melbourne - i "Sarah Sands Hotel"-ben rögzített koncertet foglalja magában. Március 2-án egy 3 CD-t tartalmazó kiadvány lát napvilágot "REQUIEM"  címmel.
Az első hanghordozón ami az  "OTHER SIDE OF THE ANGEL" nevet viseli az 1994 és 1997 között készült dalok remix felvételei találhatók.  A második lemez a "REQUIEM', amelyen akusztikus és remix verziók kaptak helyet, ahol régi és új dalok is szerepelnek egészen 2012-ig bezárólag. A harmadik anyag a "CRIMES OF PASSION", ami egy dupla válogatás szintén régebbi nóták egy csokorba gyűjtve. Június 24-én egy eddig elveszettnek hitt videoklip az 1994-ben felvett "ECHOES OF SILENCE" kerül elő Dino /basszus/ garázsa mélyéről, melyet aztán a YouTube-on is közkincsé tesznek. Július 22-én egy 50 darabos limitált kiadvánnyal rukkol elő a zenekar az "ECHOES OF SILENCE" dupla CD változata, amely újrakevert, felújított akusztikus felvételeket is tartalmaz a régi slágerek mellett. Külön érdekessége ennek a kiadványnak, hogy helyet kapott rajta pár extra bónusz dolog is. Így például videoklip, a csapat történetének leírása, ritka fotók, sőt emellett még található a csomagban poszter, póló, képeslap, egy pendrive 10 exkluzív dallal. Októberben egy új videoklipet  a "SUBVERSION"-t tekinthetik meg a rajongók a legnagyobb videó megosztón. Még e hónap második felében ugyanezzel a klip címmel egy három színű lemezből /piros, zöld, átlátszó/ álló remix felvételek kerülnek kiadásra,melyek 1998-as szerzemények átdolgozásait tartalmazzák, melyek 2013 - ban készültek.   November végén ismételten egy 50 limitált példányszámban megjelenő anyaggal jelentkezik a banda, "THIS QUIET EARTH" címmel, ami tulajdonképpen egy booklet kiadás, ami egy 4 CD-ből álló darab, különböző extrákkal kiegészítve.  Az első CD maga a címadó album, ami még 1998-ban jelent meg ezen név alatt, de erre az  albumra Chris /ének, gitár/ újra felénekelte az összes dalt.  A második CD a "DARK SIDE OF THE EARTH" amin 12 B oldalas remixelt kislemezes nóta kapott helyet.  A harmadik CD "THE ROSEN BRIDGE OUTTAKERS AND REMIXES" régebbi számok kiadott és  kiadatlan formában és a remixeik szerepelnek. A negyedik korong "THE HOLLOW EARTH" (a már ismerősen csengő) címet viseli, amin 12 olyan szerzemény hallható, amiket eddig még sohasem adtak ki  egyetlen hanghordozójukon sem. Ehhez a kiadványcsomaghoz is tartozik egy bónusz pendrive, amire a komplexen megjelent anyagból összeállított 12 nóta demófelvétele tölthető le,plusz ajándékok is vannak, mint például póló, hímzett nyaklánc, egy 20 oldalas fotóalbum, és képeslapok is.

2014: Március 6-án egy új videoklip az "I Burn For You"  kerül fel a YouTube-ra. Március 17-én már biztosan lehet tudni, hogy nyáron jön az új stúdiókiadvány, ami júniusban végre öt év után megjelenik az új nagylemez az "Everyone, Everything, Everywhere Ends" címmel, ami hasonlóan az előző LP-hez dupla hanghordozó formájában lát napvilágot.  Azonban ez a friss anyag még tartalmaz egy bónusz kislemezt az "I Burn For You"-t is. 

Az új anyag voltaképpen folytatása az előző korongoknak,megőrizve azt a hagyományos tradíciót, amit a banda eddig is képviselt, a melankolikusabb témáktól építkezve az erősebb dallamokkal bezárólag, minden megtalálható ezeken a lemezeken.  Érdekesség még, hogy Chris  /ének, gitár, billentyű/  mellett a pár éve visszatért tag Clifford /gitár/ is énekel két dalt, sőt egy énekes hölgy Karina Eames is megcsillantja énektudását három szerzeményben.
Április 5-én az egyetlen idei Ausztráliai fellépésükre készülnek, a Melbourne-i "The Liberty Social" rendezvényen.
A további hónapokban néhány Európai fesztiválra is ellátogatnak... Augusztus végén elkezdődnek a második kislemez anyagának keverési munkálatai. Szeptember vége felé egy új klipet kezdenek el forgatni.
Október 3-án az új videó a "Stolen" már látható a legnagyobb megosztó oldalon. Még e hónap közepén kiadásra kerül a második mini album, amely hasonlóan az új videoklip címét viseli, és három bakelit /kék, lila, piros/  és egy bónusz CD formájában kapható, plusz még ajándék képeslapok is találhatók a csomagban.
November végén egy impozáns gothic válogatáson jelenik meg az "Azkadelia II." című daluk.
December 11-én egy kis karácsonyi ajándékkal kedveskednek a rajongóknak a zenészek.
Három már régebben kibocsájtott albumaikat, a két első stúdió LP-ket az "In The Shadow Of The Angels", a "Flowers For The Gathering" és egy későbbi kislemezüket az "Azkadelia" újra kiadják mindegyiket 100 darabos éldányszámban, amely kiadványok érdekessége, hogy hófehér bakelit formájában készültek, és így lehet megrendelni őket.

2015: Március 31-én egy limitált kiadású mini bakelit kerül kibocsájtásra  Blood of Love címmel, amely a tavaly megjelent dupla album egyik dala.  A másik oldalon egy régebbi szerzemény a Hunter hallható.  Ehhez a kislemezhez tartozik még egy bónusz CD is, amin szintén a már említett két dal mixelt változatai találhatók, kiegészítve az Inbetween Days és a Four Arm dalokkal.
Szeptember 16-án, az előző mini bakelithez hasonlóan szintén limitált kiadásban készül el a tavalyi LP újabb kimásolt dala a Black Noise hanghordozó.  A forgatókönyv itt is ugyanaz mint az előző
kiadványnál.  Itt a "B" oldalon egy kevésbé ismert dal a Which Path To Follow hallható. Ehhez a kis koronghoz is ugyanúgy tartozik egy bónusz CD a nóták mixelt változataival. Még ebben a hónapban elkészül és látható a videómegosztón az új klip is amit a Black Noise-hoz forgattak.
November 21-én egy igazi mikulásnapi és karácsonyi meglepetésnek örülhetnek a rajongók, hiszen egy újabb exkluzív mini bakelit kerül kiadásra Gruss vom Krampuss címmel, ami a banda saját szerzeménye,és ehhez a dalhoz szintén készítenek egy videó klipet.
A korong másik oldalán egy klasszikus nagyon régi karácsonyi dalocska a The Little Drummer Boy kapott helyet. Ezt a kis dalocskát még 1941-ben írta egy amerikai pedagógus és zeneszerző hölgy Katherine Kennicott Davis. Az eredeti címe Carol Of The Drum, de 1955-ben átdolgozta egy osztrák család a "Trapp Family Singers", akik szinte lemásolták az eredeti dallamokat és így énekelték lemezre, némi változtatással.
Az 1960-as évektől aztán nagyon sok előadó és együttes feldolgozta már ezt a kis nótát.

2016:
Január 13-án egy limitált 100 darabos dedikált kislemez lát napvilágot bakelit illetve CD digipack formájában, ami a BLACK NOISE címet viseli.  A mini anyagon hat dal hallható, a címadó számon kívül a Predator, Rise And Fall, Stolen, I Burn for You, és a Rising Sun. Július 3-án két régebbi dal a Psychic Vampire és a Dancing With Tears In My Eyes kerül újra kiadásban kibocsátásra egy bónusz CD-vel együtt, amelyen a Psychic Vampire dal hat kevert változata található, plusz három dal a Crucified, a The Garden Of The Lost és a Waves Of Sorrow, melyek egy 2004 09. 05. berlini koncerten lettek rögzítve. Október 31-én egy dupla CD válogatás kerül a boltokba "LIKE SOUNDS THROUGH THE HOURGLASS" címmel, amiken az 1991 és 2016, tehát az elmúlt 25 év szerzeményei  azaz 36 nóta, kaptak helyet, nagylemez, remix, illetve kislemez felvételek formájában. December 6-án egy három darabból álló mini bakelit szett kerül kiadásra a 2004 - ben megjelent "I Never Vanted You dal újra kevert változatait rejti,plusz olyan bónusz számok is helyet kaptak még, mint a Strange Day, vagy a A Vault Of Loving Hate.

2017:
Január 14-én Sydney - ben kezdik az évet a "The Raven's Ball" színpadán, ahol már kilenc éve nem játszottak.
Február 2-án egy 100 darabos limitált LP-n, melynek címe "SONGS TO SCATTERED SYMBOLS",  jelenik meg három daluk a "Silence Is Calling", a "Key To The Stars" és a "Don't Cry Little Child", olyan másik két zenekar társaságában, mint a Disjectra, és a Sounds Like Winter. Még ebben a hónapban egy pár állomásos turnéval Új Zélandra látogatnak.
Május közepén egy rövid Ausztráliai turnéba kezdenek. Szeptemberben egy új kislemez felvételeibe kezdenek, amely hasonló lesz, mint a 2011-es "Azkadelia" EP is volt. Október közepén egy nagy talákozás zajlik le az egyik régi kedvencükkel Peter Hook társaságában Melbournben. November 25-én egy "DARKALNDS" nevű minifesztiválon lépnek fel olyan előadókkal, mint az Eden, Peter Hardman, és a Panic Syndrome társaságában. Még e hónap végén egy neves esemény is történik, ugyanis Chris eljegyzi kedvesét Adrienne Emigré-t.

2018:
Január 29-én egy 100 darabos limitált CD kerül megjelenésre "IS ANYONE OUT THERE?" címmel, amely egy 2011 nyarán Hollandiában felvett koncertet tartalmaz. Április végén már lázas munkálatok folynak a tavalyi évben Új Zélandon rögzített show videó anyagán, amely június elején jelenik meg "ACROSS THE OCEAN" címmel.
E hó nap közepén egy  mindössze 13 példányban készült kiadvány kerül ki  egy fehér bakelitet és egy CD-t tartalmazó anyaggal a 2015-ben megjelent "BLACK NOISE" minialbum újrakevert nótáival. Július 15 - én egy szintén 100 darabos koncert bakelit jelenik meg "HALLOWED GROUND" címmel, mely a 2002-ben a M'era Luna fesztiválon rögzített koncert dalait hordozza. Augusztus közepén szintén egy új LP kerül színre, a 2007 - ben megjelent 'AS TIME GOES BY"  lemez, amelyet két különböző borítóval lehet megrendelni, és az egyiken az eredeti dalok 2013 - as remix változatai hallhatóak.
November végén ismételten örülhetnek a zenekar kiadványait lázasan gyűjtők, ugyanis ismételten egy 100 darabos
limitált kiadvány lát napvilágot "SKETCHERS & BLURRED VISIONS" címmel, ami 2 CD-t és egy koncert DVD-t tartalmaz. Az első CD az 1988 és 1990 közötti demófelvételeket tartalmazza, a második CD n az 1991 és 1993 között rögzített szintén demó felvételek hallhatóak.  A DVD-n pedig 1991 és 1993-ban felvett koncertfelvételek illetve házi videók is helyet kaptak.

2019 :

Az év elején érkezik egy bejelentés, miszerint az idén ünnepli huszonegyedik születésnapját a "THIS QUIET EARTH" album,

és ennek apropójaként jelenik majd meg újra kiadva, meglepetésekkel együtt.  Május végére már majdnem kész az új kiadvány, amibe nagyon sok munkát fektetett a zenekar, mivel egy igazi kuriózum kiadvány készül el.

Július elsején aztán kézzel fogható formában is napvilágot lát mindössze 100 példányban az 1998-ban kiadott album, amely dupla CD és egy bónusz CD formájában rendelhető meg. Az első hanghordozó magát a stúdió anyagot tartalmazza amit 2013-ban mixeltek újra és ez került az első kiadványra.  A második CD egy tizenkét dalból álló különlegesség, olyan szerzemények, amelyek még nem kerültek eddig publikálásra és 1996 és 1997 között születtek. Ezeket a dalokat maga Michael Carrodus, aki annak idején oszlopos tagként szerepelt, mint énekes  bocsájtotta a csapat rendelkezésére a magángyűjteményéből. A nóták érdekessége, hogy mindegyiken maga Chris dobol.  A bónusz CD pedig a "GHOST IN MY HEAD" kislemez, melyen öt remixelt nóta kapott helyet.

Szeptember közepén egy nagy bejelentés, miszerint a csapat belefogott az új album nótáinak felvételeibe, ami előreláthatólag valamikor jövő év elején jelenik majd meg. Azonban itt még nincs vége az évnek ami a kiadványokat illeti.

Decemberben még két album kerül a gyűjtők kezeibe. Az első egy 50 példányban kibocsájtott anyag a "BOULEWRD OF BROKEN DREAMS, VOLUME III., 17 felvétel amelyek 2001 és 2011 között készültek, akusztikus, demó illetve koncert anyagok tárháza.

A második egy szintén 50 példányban kiadott CD "STORIES FROM THE LAND, STORIES FROM THE SEA" címmel, aminek az érdekessége hogy mind a 11 dal akusztikus verzióban szólal meg, tehát elejétől végéig Chris keze munkája.  A felvételek 2015 és 2019 között készültek.

 

Zenészek, akik az együttesben játszottak:

Anthony Cornis /gitár/ 2000-napjainkig
Anthony Griffits /gitár, ének/ 1999-2004
Chris McCarter /gitár, ének/ 1988-napjainkig
Clifford Ennis /gitár, ének/ 2004-2007
David Burns /dob/ 1999-2004
Dino Molinaro /basszus/ 1988-1998, 1999-napjainkig
Maurice Molella /dob/ 2004-2007
Michael Carrodus /ének/ 1988-1998

Clifford Ennis /gitár/ 2009 - napjainkig

David Burns  /dob/   2010 - napjainkig

 

DISZKOGRÁFIA

ALBUMOK:

In The Shadow Of The Angel /1994/
Flowers For Gathering /1996/
This Quiet Earth /1998/
On The Edge Of Forever /2001/
Love, Hate And Sorrow /2009/

In The Shadow Of The Angel  /2011/, /2014/

Flowers For The Gathering  /2011/,  /2014/

Everyone, Everything, Everywhere Ends  /2014/VÁLOGATÁSALBUMOK:

A Moment In Time /1995/

The Final Experience /1997/

Dawn Of The Iconoklast /1997/ válogatás az 1991 - 1997 között készült dalokból

From Angels To Ashes /2003/ válogatás az 1997 - 2003 között készült dalokból

Destroying The World To Save It /2005/

As Time Goes By /2007/

The Burden History /2007/

Friends Of The Dead /2010/ 2006-ban rögzített házi demofelvételek

Out Of The Dark /2011/

Other Side Of The Angel /2011/

Flowers For The Gathering - Rough Demos  (1996 - 1998 között felvett dalok)  /2012/

The X - Files  /2012/

Everlasting  (100 limitált példányú dupla CD  kiadvány)  /2013 január/

Requiem  (dupla CD kiadvány)  /2013 március/

This Quiet Earth  (50 limitált példányú 4CD kiadvány) /2013 november/

Like Sounds Through The Hourglass (  Dupla CD, 1991 - 2016 között felvett dalok

remixei és album változatai )

2016 10. 31.

Sketchers & Blurred Visions (100 darabos limitált dupla CD + DVD kiadvány, 1988.

és 1993 közötti demófelvételek) 2018 december

This Quiet Earth  (dupla CD kiadvány, 1998 - as album + kiadatlan felvételek 1996 és 1997 között) 2019.

Stories From The Land, Stories From The Sea  (akusztikus demófelvételek)  2019.

EP ALBUMOK:

The Echoes Of Silence /1994/
Ghost In My Head /1998/
Psyhic Vampire /2004/
League Of Nations /2007/
Amongst The Runes /2008/
Torn Apart /2009/
A Line On A Dark Day /2010/
Driftwood /2010/
Torn Apart /2010/
Where Do I Go From Here /2011/
Ghost In My Head  ( remixek )  2019.

KISLEMEZEK:

Why /1992/
The Echoes Of Silence /1994/
Condemnation /1995/
In A Lonely Place /1995/
Life Without End /1996/
Subversion /1998/
Reality Is Lost /1999/
Lifeless /1999/
The Sallow Sea I.-II. /2000/
Blue Snow, Read Rain /2001/
Afterlife I.-II. /2002/
Ceremony /2003/
Psychic Vampire /2004/
I Never Wanted You /2004/
Death By Dawn /2005/
Rome /2005/
Without Shadows /2006/
Azkadelia  /2012/
Subversion  /2013/

I Burn For You  /2014/

Stolen  /2014/

Blood Of Love  /2015/
Black Noise  /2015/
Gruss Vom Krampus  /2015/


KONCERTALBUMOK:
 

Out Of Balance, Out Of Tune /Live in Melbourne 92, 93/ /1993/

Thank You Very Much, Goodnight /Live in Melbourne/ /1994/

Black Radio /Live in Esplanade Hotel, Melbourne, 1994/ /1995/

Secrets Within /ritka koncertfelvételek gyüjteménye/ /1999/

The Trial Of Destiny /Live in Melbourne 1999/ /2000/

A Tale From The Darkside /Live in Berlin/ /2001/

Tyranny Of Distance /Australian Tour/ /2002/

Twilight Zone /Live in Eurorock Festival, Belgium, 2001/ /2003/

Black Friday /Live at the Blackout Club, Rome, Italy, 2003/ /2003/

Boulevard Of Broken Dreams I. /2008/

Boulevard Of Broken Dreams II. /Live in Marseille, 2007 május 7. /2009/

Live In Dortmund /2010 szeptember 22./

DVD : Line On A Dark Day /2010/ 3 videoclipet tartalmazó kiadvány

The Awakening /1991 december 11-i első koncert/ /2011/

The Espalande Tape Volume One  (Live In Espalande Hotel, 1994 10. 22.)  /2012/

The Espalande Tape Volume Two  (Live In Espalande Hotel, 1994 11. 26.)  /2012/

Live in Sarah Sands Hotel, Melbourne  1996 06. 21.  /2013/

Is Anyone Out THere? 100 darabos kiadvány (Live at Nieuwe Nor, Heerlen,

Netherlands  2011 06.03.)

Hallowed Ground  100 darabos kiadvány (Live at M'era Luna Festival  2002 08. 11.)

Boulevard Of Broken Dreams Volume III  (100 példányszámú kiadvány, demó és

koncertfelvételek 2001 és 2011 között)  2019.

VIDEÓK:
Line On A Dark Day  2010 06. 29.
Across The Ocean  2018 06. 04.

forrás: www.ikondomain.com


 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2012. 11. 22. - 12:26 | © szerzőség: Papi