Patriarchy + Void Vision + Véna

Helyszín: 
Budapest - Instant(Akácfa utca 51.)
Időpont: 
2024. április 7., 19:00
Fellépők: 
Patriarchy + Void Vision

✘ PATRIARCHY (Los Angeles, US) ✘
Az extravagáns megjelenéséről és fellépéseiről elhíresült Los Angeles-i Patriarchy végre eljut Magyarországra is, a tavalyi nagy sikerű Európa-turnéjuk után visszatérnek egy újabb körre, melynek keretében Budapestet is célba veszik. Elektronikus alapú, az erőteljes gitárokat sem nélkülöző zenéjükben a darkwave, a postpunk, a deathrock és az industrial (helyenként industrial metalba hajló) stílusjegyei dominálnak, Actually Huizenga énekesnő mély beleélésű előadásmódjával, provokatív, szókimondó szövegeivel. Mindkét nagylemezük, a 2019-es Asking For It és a 2022-es The Unself jelentős kritikai és közönségsikert aratott, remixlemezeiken pedig a dark alternative színtér olyan nagyágyúi működtek közre, mint Bon Harris a Nitzer Ebb-ből, Rhys Fulber a Front Line Assembly-ből vagy John Fryer a This Mortal Coilból (aki a Fad Gadget, a Depeche Mode, a Nine Inch Nails, a Die Krupps vagy a Clan of Xymox producere/hangmérnöke is volt), valamint az underground legjelentősebb figurái, többek között a Drab Majesty, a Soft Moon, a Kontravoid, a Spike Hellis, a Light Asylum, Kris Baha, Zanias, és még hosszan lehetne sorolni. A tavalyi turné csúcspontja a kultikus hollandiai Grauzone fesztiválon való fellépés volt, az idei a nem kevésbé legendás, szintén holland Roadburn fesztivál köré szerveződik, ahol ismét megmutathatják erejüket az értő közönségnek.
https://www.facebook.com/actuallypatriarchy
https://www.instagram.com/_patriarchy_/
https://patriarchy.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/6iA1dQ8FgTN96un4zy5eki

✘ VOID VISION (Philadelphia, US) ✘
A philadelphiai Shari Vari elektronikus szólóprojektjét, a Void Visiont már láthattuk Magyarországon 2019-ben, amikor a minimal synth nagymestere, a Xeno & Oaklander társaságában adott felejthetetlen koncertet a Dürer Kertben. Analóg szintetizátorok, groovebox, sampler, mesteri dobprogramok, varázslatos, elbűvölő énekhang – minden együtt van, ami a tökéletes minimal wave/coldwave/darkwave zenéhez kell.
https://www.facebook.com/voidvision
https://www.instagram.com/voidvisions/
https://voidvision.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/4PJ7jtAtcsjZItnD91XrMU

✘ VÉNA (Budapest, HU) ✘
A Rats Kill Bats énekesnőjeként és az I.O.N. szintiseként megismert Sahrah Viola, és a Süllyedő Világ gitárosaként is ismert Árpi közös projektje, a Véna tavaly év végén hozta ki bemutatkozó EP-jét, ami egyből felkeltette a sötét zenék szerelmeseinek érdeklődését. Nem véletlenül. Izgalmas gitár- és szintetizátortémákra és sodró lendületű dobgépütemekre épülő zenéjükben a darkwave, a postpunk és a synthpunk sajátosságai nyernek új értelmet, mindez szuggesztív énekkel és elgondolkodtató, magyar nyelvű szövegekkel megspékelve – garantáltan nem hagyja érzéketlenül a hallgatóságot.
https://venamusic.bandcamp.com

JEGYEK
• Elővétel: 4.900 HUF (2024. április 6., éjfélig!)
• Normál: 5.500 HUF (Az esemény napján 16 óráig online vagy a helyszínen belépéskor!)
• Elővételes jegyek kizárólag a Tixa online rendszerében!

BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK
• A részvétel 10 és 18 éves kor között megváltott jeggyel és jeggyel rendelkező nagykorú kíséretében lehetséges.
• A részvétel 6 és 10 éves kor között jegy megváltása nélkül, jeggyel rendelkező nagykorú kíséretében lehetséges.