Fatamorgana + SDH

Helyszín: 
Budapest - Instant(Akácfa utca 51.)
Időpont: 
2023. június 12., 20:00
Fellépők: 
Fatamorgana + SDH

FATAMORGANA (Barcelona, ES - La Vida Es Un Mus)
SDH (Barcelona, ES - Avant! Records)
• 2023. június 12., hétfő
• Helyszín: Instant (1073 Budapest, Akácfa u. 51.)
https://tixa.hu/instant-20230612
• Az elővételes jegyértékesítés kezdete: 2023. május 23., 11 óra!

A Twin Tribes, a Nuovo Testamento és Riki nagyszerűen sikerült koncertjei után ismét visszatérünk az Instantba, ezúttal a nemzetközi minimal synth/coldwave/darkwave/postpunk underground két remek spanyol reprezentánsa, a Fatamorgana és az SDH lesz a vendégünk.
A barcelonai Fatamorgana a közkedvelt postpunk zenekar, a Belgrado énekesnőjét és basszusgitárosát, Patrycja Proniewskát és Louis Hardingot rejti soraiban. Itt azonban a gitárok helyett a szintetizátoroké a főszerep. Minimalista esztétikára épített sziporkázó zenéjüket a 80-as évek synthpop, new wave és postpunk hangzása inspirálta, de kerülik az elcsépelt retró manővereket. Kifinomult, egyedi és kortárs zenét kínálnak, jéghideg és kristálytiszta hangokból szőtt muzsikájuk a délibábhoz hasonlóan játékos és vibráló hangfoszlányokkal, tüneményes és álmodozó pillanatokkal ajándékozza meg a rajongókat. A hálószobaprojektként indult Fatamorgana a folyamatos fejlődés és a precíz, tökéletesre hangolt hangzás mellett is megőrizte az intim és rejtélyes hangulatát. 2019-es debütáló nagylemezük a 'Terra Alta' éles minimalizmusa után a 2022-es 'Ahora Aquí, Todavía No' tovább csiszolta a hangzásvilágot, mélyebb és dúsabb tónusokkal színesítette megszólalásukat, a kezdeti, minimalista szintipop és new wave/coldwave hatások mellett az elektronikus zene későbbi korszakaiból is beemeltek hangulatokat a zenei világukba, tökéletesen egyesítve az évtizedeken átívelő tapasztalatokat. A Fatamorgana társad lehet egy csendes délutáni elmélkedéshez, de a neonfényekben fürdő táncparkettre is csábíthat.
https://www.facebook.com/FatamorganaBarcelona
https://www.instagram.com/fatamorgana_bcn/
https://fatamorganabarcelona.bandcamp.com/

A bolognai Avant! Records istállójából sok remek zenekar megfordult már Magyarországon (pl. Buzz Kull, Skemer, Qual, Profit Prison, M!R!M, Nuovo Testamento, de akár mondhatnánk a részben vagy korábban náluk lévő Pure Ground, Lust For Youth, Rendez-Vous nevét is). Folytatva ezt a nagyszerű sort, most a barcelonai SDH (teljesen nevén Semiotics Department of Heteronyms) látogat el hazánkba. Andrea P. Latorre és Sergi Algiz duója a 2018-as debütálása óta az egyik legígéretesebb bandának számít a sötét-underground színtéren, akik minden anyagukkal újrarajzolják a határokat és lerombolják a stílus kliséit: a korai anyagok hidegen sötét coldwave, darkwave és dark synthpop hangzásvilága után a későbbi szerzemények bátran nyitottak a wave-es EBM és az industrial techno irányába is, persze mindvégig megőrizve a rájuk jellemző hangulatot, amit Andrea érzéki éneke és Sergi precíz ritmusai és magával ragadó dallamai fémjeleznek. Június végén megjelenő új nagylemezük a kortárs darkwave/EBM/industrial/techno/synthpop nagyágyújának nevezhető Kris Baha produceri segédletével készül – garantáltan a táncparkettre szögeznek és csuromvizesre izzasztanak az ellenállhatatlanul magukkal ragadó szerzemények.
https://www.facebook.com/semioticsdepartmentofheteronyms
https://www.instagram.com/sdh_______/
https://semioticsdepartmentofheteronyms.bandcamp.com

JEGYÁRAK
• Elővétel: 3.590 HUF (2023. június 11., éjfélig!)
• Normál: 3.990 HUF (Az esemény napján 18 óráig online vagy a helyszínen belépéskor!)
• Elővételes jegyek kizárólag a Tixa online rendszerében!

BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK
• A részvétel 10 és 18 éves kor közötti látogatóink részére megváltott jeggyel és jeggyel rendelkező felnőtt korú kíséretében, 10 éven aluliak részére jegy megváltása nélkül, jeggyel rendelkező felnőtt korú kíséretében lehetséges.