The House Of Usher | Radio Cornwall

A német The House Of Usher sohasem tartozott a legismertebb gothic rock zenekarok közé, pedig már a 90-es évek elejétől ténykednek a mezőnyben. Ezidáig jó pár kiadványuk jelent meg, mégsem értek el nagyobb sikereket. Nekem már régóta nagy kedvencem, de sok ismerősnek a THOU zenéje túl középszerű...

Az új, jelen albumuk viszont el kell hogy oszlassa a kételyeket, annyira erősre sikeredett! Első hallásra a szokásos témák felcsendülésén kívül nem sok mindennel kecsegtet az album.
Többszöri hallgatás után, először sejtet valamit, aztán megérint, majd magával ragad. Mióta megszereztem e remek albumot, már számát sem tudom hányadszor hallgatom végig ezt a 12 csodálatos számot. Jörg Bartscher éterien nyugtató kellemes hangja magasan szárnyal a kidolgozott Gothic rock balladákon át.
Az album gyönyörű gitártémákat vonultat fel, olyanokat, amelyeket e stílus rajongói már régóta hiányoltak. Néhol női ének is szerepel az albumon, fokozva ezzel azt a csodálatos atmoszférát, amit csak a THOU tud nyújtani. Nehéz lenne egy-egy számot kiemelni, de nagyon jó: a „Hide And Seet”, „Will you Know Me”, a „Radio Cornwall”, az „It Doern’t Matter”, vagy a kellemes és szomorkás albumzáró „Le Morte d’ Arthur”. Szinte elejétől, a végéig egy megnyugtató kellemes atmoszféra uralkodik az albumon, tökéletesen ellazítja hallgatóját, pedig ott rejlik minden egyes dalban a goth rock izzása, feszültsége.
A lemez kivitelezése is szépre, igényesre sikeredett. Limitált példányban dupla digipack verzió is megjelent, melyen 5 szám található, egyes dalaik új és régi verziójával megspékelve.
Vannak még jó Gothic zenekarok, akik a régi iskolán nőttek fel, csak keresni kell, és a THOU is közéjük tartozik!
Nagyon jó lemez, beszerzése a gitáros goth zene követőinek alap!

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2012. 11. 22. - 12:10 | © szerzőség: Őszentsége