The Last Dance

A nevüket még akkor ismertem meg, amikor a Magyarországra is eljutott TRIBUTE-ok sorának /Sisters; Siouxsie; Joy D. Mission; Dead Can Dance/ mindegyikén felfedeztem a ~ egy-egy feldolgozását. Egy 1990-ben elkezdett tudatos munka eredménye az, ami a ’96-os „Fairytales” /Tündérmesék/ vezetett. A The Last Dance zenei érdemei az eközben eltelt időben számos kislemezben és compilation-ban nyilvánul meg.

A sort a kétszer 8 számos „Everyone” ’91, és „Angel” ’92 nyitja. A ’95-ös „Tragedy” utánnyomással már egy befutó együttes lemeze. A The Prophetessel közös turné (’97 júl.), s a Cleopatra Records GOTH BOX-a a legjobb táptalaja az 1998-ban megjelenő „Staring at the sky” singles-nek. Talán nem véletlen a címbeli összecsengés sem, fő hatásként elsősorban a The Cure-t említik a The Mission és a The Chameleons mellett. A lehető legmodernebb zenei eszközöket felhasználva dolgoztak, miközben szerepelnek a „Dracula – The King of Vampires” válogatáson a „Now & Forever”-rel.

A The Last Dance álma egy csendes kávézóban kezdődött két baráttal, s azóta szenvedélyesen törekednek arra, hogy zenéjüket megalkuvások nélkül, de egyre több helyre eljuttassák.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2012. 11. 27. - 16:59 | © szerzőség: Gelka