Raskolnikov | Lazy people will...

Raskolnikov egy genfi "post punk cold-wave goth"  trió. Hogy miért választotta Julien Sorel keleti rokonát névadóul, számomra homály fedi. Az intés, hogy a mindenen átgázoló ambíció és a morális törvényeken felül-állás nem maradhat büntetlen - örökérvényű.

Ugyan bemutatkozó albumnak tudtam a Lazy people will destroy you tavaly februári megjelenését, ez már a második a 2017-ben kiadott Hochmut kommt vor dem Fall után. A három esztendő komoly nyomokat hagyott: a basszus-szinti kombójára helyeződött át nagyobb hangsúly idővel, a Raskolnikov megtalálta a hangját, a Lazy people will... egy kiforott, emlékezetes koronggá lett.

Jó érzékkel találta meg a Manic Depression a helvéteket, így a nemzetközi vérkeringésbe is bekerült a zenekar. Majd egy éves már a szóban forgó lemez, mégis vissza-visszatérő hallgatnivaló.

Ha a címkékről beszélünk, akkor elég nagy egybemosódások vannak a goth és cold-wave tekintetében. A Raskolnikovot szorongatva, inkább az olyan elődök jutnak eszembe, mint a Bauhaus és Corpus Delicti vagy az Audra. Vagy emlékszik még valaki a The Horatii-ra, ugye vannak rokon szálak? A Raskolnikov nálam szép régi hagyományt idéz fel igazi tehetséggel és - ha a címeket nézzük, humorral is fűszerezve, bátran ajánlható hallgatnivaló. A korong dinamikája  szépen egyensúlyoz a melankólia és a komor düh regiszterein (a személyes kedvencem a Sisyphos.)

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 02. 03. - 09:49 | © szerzőség: Gelka