F.O. System | Cikkarchívum

F. O. System, Christian Death - Sötét zenék a Pecsában

Kabala, okkultizmus, alkímia. Mennyi titokzatosság övezi e szavakat, melyeknek eredete a kora középkorra vagy még régebbre nyúlik vissza. Az aranycsinálás akkoriban épp olyan tudományosnak tűnt, mint ma a végtelen kutatása, definiálása. De az értelem és tudomány várfalának megmagyarázhatatlan réseit – jobb híján – minden korban fantáziálással, misztikummal töltötte be az emberiség…

A titokzatosság és misztikum a dark zenének fontos, mondhatni méltó eleme. A sötét harmóniákban, olykor diszharmóniákban benne lebeg a kiábrándultság és a „nincs jövő” érzése is, de ez inkább már társadalmi kérdés. Mindenesetre tény, hogy a nemzetközileg legismertebb együttesek (The Cure, The Mission) zenéi és szövegei nem a „hemzsegő” optimizmus jegyében fogantak.

Magyarországon a ’86-ban alakult F. O. System tűnik a dark-rock legkövetkezetesebb képviselőjének. A hagyományos trió felállásban zenélő együttest (dob, basszus- és szólógitár) olykor az összetettebb hangzás érdekében szintetizátor egészíti ki.

– Az F. O. System nem üzleti vállalkozás – vallják a trió tagjai. – Mindössze arról van szó, hogy három ember olyan zenét csinál, amit szeret. Fontosnak érezzük, hogy fellépéseinkkor a zene, a szöveg és a látvány összhangban legyen, tehát egyfajta „érzés” jöjjön le a színpadról. A misztikus hatás is lényeges, de már alig merjük kimondani a szót, mert annyira és annyiszor elcsépelték…

Az F. O. System február 2-ám ½ 9-től látható a Petőfi Csarnok színpadán. Aznap este fellép még a Christian Death nevű angol együttes, amely két éve már sikerrel koncertezett Magyarországon. A dark szigetországi képviselői hazájukban már több lemezt jelentettek meg és Európa-szerte népszerűek. Zenéjükbe, szövegeikben a történelem, a vallás és a politika egyéni, sajátos világukra leképezett vetületét jelenítik meg.

D. Kiss Gábor, Pesti Műsor 1990/5 gyűjtés: Fieldy

F. O . System-lemez - Az elmúlás nosztalgiája

A Bauhaus és a Joy Division után egész Európát megfertőzte a „fekete pestis” és elterjedt a dark wave irányzat. Magyarországon elsőnek az F. O. System esett áldozatául a kissé borongós, misztikus hangulatot árasztó zenének, és az együttes tagjai azóta a sötétség apostolaiként terjesztik a kórt. A trió ’87 óta játszik a jelenlegi felállásban: Mátyás Attila – ének, gitár, Jerabek Csaba – basszus és Miklós Péter – dob. A teltebb hangzás érdekében olykor Lakatos György billentyűs hangszeres is besegít.
Az F. O. System koncertjei manapság mindenhol telt házakat vonzanak, de felléptek a Petőfi Csarnokban a műfaj legjobbjai közé tartozó Christian Death és a New Model Army előtt is, és rendkívül érett produkcióval lepték meg a közönséget. Aki hallotta valamelyik bulit, kellemeset borzonghatott a saját stílusát dark-rocknak aposztrófáló együttes zenéjén és a dalok által közvetített, a lét és a nemlét határáról küldött éteri tudósításokon. („A szövegeink kiábrándultak? Vannak emberek, akik borultabban látják a világot, és vannak, akik optimistábban szemlélik, mi nyilván az előbbiek közé tartozunk. Persze van némi kiábrándultság bennünk, mindig is volt. Azt hiszem, mindenkinek vannak rossz pillanatai, de engem jólesően ellazítanak és erőt adnak a továbbiakhoz a sötétebb hangulatok.” – mondja Csaba.)

D. Kiss Gábor, Pesti Műsor 1991/15 gyűjtés: Fieldy

F. O. System - Az elmúlás zenéje

"Az utolsó üvöltés már csak halkuló suttogás
Az utolsó mozdulat, egy erőtlen remegés
Lassan felettünk elmúlik minden,
Ahogy jöttünk, csendesen, eltűnünk a semmiben."
 

Kezdetben vala a punk. A hetvenes évek közepén uralkodó kilátástalanságra és sivárságra válaszképpen a dolgozni nem tudó, energiával, dühvel teli fiatalság fegyvert/gitárt ragad és vitális, életerős, golyószórószerű zenével próbálja meglelni az élet értelmét s megszüntetni a lázadás okait.

Naiv dolog lenne azt hinni, hogy a nyolcvanas években, a tömegkommunikációs eszközök csúcstechnológiájú agymosásának korszakában is kibontakozhat egy hasonló zenei mozgalom, amely elsöpri a mesterségest, a hamist.

De milyen más alternatíva marad a belvárosi betondzsungelek azon ifjoncainak, akik nem hajlandók megvásárolni a mindennapos reménységet és várni a soha nem jövőt. Az ő zenéjük margóra szorult farkasok üvöltése, a dark wave, az elmúlás zenéje.

Színpadon az F. O. System, a hazai fekete-fehér dark wave-paletta legüdébb színfoltja. A sötétségből feltörő gregoriánkórus hangjai fokozatosan elnyomják a tömeg zsibongását. A bevezető zene hangjain átcsap egy gerjedő gitár jajongó sikoltása, a fájdalomkiáltások dübörögve érkeznek a dobok felől.

Hideg kék, zöld és lila fények szegeződnek a három muzsikusra, akik már-már elvesznek a füstfátyolszerű homályban. Csillogó dallamok oldják a tompa ritmust. Rabul ejt mindenkit a dalokból sugárzó sötét energia. A koncert végén valamennyien leszállunk a fekete bolygó sejtelmes, misztikus régióiból a mi kis szürke planétánkra.

Itt állunk hát valamennyien, a fekete tenger holt medrében, a vad punkvágtától elfáradva, pihegve poroszkálunk. Senki sem jön a sötét hullámokon át, hogy kimentsen a tengerből, az elidegenedés, az elmagányosodás kietlen tengeréből. Kaparjuk a zúzmarát az arcunkról - átkozottul hideg van-, sétálunk a szakadó esőben, üres a pályaudvar, elmentek a vonatok, nincs színes szivárvány az égen...

Lévay Tamás, Polip 1989/5. gyűjtés: Fieldy

F. O. System - Hatástalanított kedvbomba

Mi tagadás: az F. O. System sötétre mázolt hangjegyeivel vajmi kevéssé lehetne illusztrálni mondjuk a nevetés pszichológiájáról szóló bármilyen produkciót. A dallam- és szövegviláguk sugallta sötétségben, sivárságban, kedvetlenségben, reménytelenségben csupán a koncertszínpad lámpáinak fénysugara jelent néminemű tájékozódási lehetőséget. Az "értelmetlen kétség", a "Rám tör a félelem", a "sovány testek fölötti mozdulatlan árnyak", a "megvakult szemek, remegő kezek", a "testdarabok", a "nincsen múlt, nincsen jelen" energikus dark zenével társított szöveghangulatai nem szív alakú, rózsaszínű úszómedence partjára való kísérőül a szívószálas narancsléhez. Egy-egy F. O System-buli beharangozója egyszerűen így szólhatna: és hamarosan sötétség...

"Ilyen a lelkiállapotunk. Különösen a négy évvel ezelőtti hangulatainkban csak ilyen szövegeket lehetett írni, ezekhez a verstartalmakhoz pedig ilyen zene tartozik. Nem is tudtunk volna más hangulatokat leírni és zenébe foglalni. Valóban nem festjük rózsaszínre a világot, nem örömteli zenét játszunk. Vállaltuk a másságot, hiszen ahhoz, hogy örülni tudjunk, a szomorúságot is ismerni kell. Jó, ha az ember néha kisírja magát. Nem kell persze végigzokogni a F. O.-bulikat. De arról nem szól ez a zene, hogy öngyilkosnak kell lenni. Nem akarjuk, hogy bárki is öngyilkos vagy depressziós legyen ettől a zenétől. Nem akarunk Seres Rezső lenni, akinek a Szomorú vasárnap című szerzeményétől öngyilkossági hullám kezdődött. Arról szólunk, hogy idáig is eljuthat egy ember egy szeretet és érzelem nélküli világban, ha úgy tetszik, ez a zene sötét helyzetfestés egy sötétté váló lelkiállapotról... Nem igazán grufti zene a miénk, bár tudjuk, hogy sok grufti hallgat bennünket, de miért ne lehetnének hasonló gondolataink, érzéseink..."
A Fuck off System négyese 1986-ban startolt. A féléves együttlét után - máig is tartó - trióformációra apadt a dark társulat. A színpadon kevesebben lettel, de a színpad elé egyre több F. O.-hivőt vonzottak. Minden fellépésük felért egy közönségtoborzóval, s mára a magyarországi darkok, gruftik, cure-osok a magyar alternatív vonal és a sötétség itthoni zenei fejedelmeként emlegetik és tisztelik az F. O. Systemet. Amely már az elnevezésével is ködszurkálóként jelent meg az alternatív színen. Színek nélkül. Hatástalanított kedvbombaként, szürkében, feketében a magány, egy esetleges halál előtti állapot zenei megfestésével. A hazai szubsokk élő legendájaként.
"Az F. O. bemutatkozásával valóban elindult a sötétség is. Mára azonban elcsépelt lett a dark, divattá, tömegcikké, s ezáltal unalmassá is vált. Mi valóban dark zenét akartunk csinálni, s ez a Fekete Lyuk hőskorában varázsos hangulatot jelentett. Nem akartuk, hogy a zenénk divatzene legyen. Mindent elkövettünk, a sajtóval nem akartunk beszélni például, s erre jött, hogy beképzeltek vagyunk. Pedig csak szándékosan tartottuk a távolságot, attól félve, hogy esetleg nem értik meg, mit akarunk..."
Ez az önkéntes elzárkózás a szakmától, a publicitástól csupán a közelmúltban enyhült kissé. A szaklapok az "elmúlás zenéjeként" aposztrófálták az F. O. System dallamvilágát. Házi műsoros kazettát készítettek "Day of The Gloom", "A szomorúság napja" címmel. Borítójára az F. O. totemjelévé avanzsált nyitott szem került. A rajongók gyönyörűségére: kézről kézre adták, másolták, csak úgy, mint a koncertjeiknek készített amatőr felvételeket. Mindeközben változott a világ: a Fekete Lyukból Lyuk lett, az F. O. Systemből F. O. A megszokás, a divat elcsente a jelzőt és a szalonképtelen igét. Ráadásul ismét oszlik a köd: a rokonszenves zenészek a karácsonyi lemezpiacra bevetésre készen tartják az F. O. első albumát.
"Ez a lemez igazán 1989-ben "szólt" volna nagyot. Kerültük a kiadókat, mert nem akartunk elvtelenül megalkudni a lemezanyagot illetően sem. A kiadók nem ismerték a közeget, amelyben mi játszunk. Másrészt az alternatív zene a "kis pénz - kis foci" kategóriája, melybe nem érdemes pénzt feccölni - mondták. Ebben a miliőben olyanok hallgatnak bennünket, akik gondolkoznak, nyitottak a világra. Dortmundi, nyugat-berlini koncertjeinken is vették a lapot, pedig magyarul énekeltünk. Mostanra sikerült olyan kiadót találnunk, ahol nem kell megalkudni, ahol önmagunk lehetünk. Soha nem akartunk igazi népszerűséget, de most nagyon kell ez a lemez. A koncertezést viszont továbbra is visszafogjuk. Nem járunk haknizni, a zenélés mellett mindannyian dolgozunk. Másrészt nem lehet ezeket az érzéseket hetente előadni. Ha mégis megpróbálnánk, az már nem az F. O. lenne..."

Csontos Tibor, Ifjúsági Magazin 1990. október gyűjtés: Fieldy

F. O. System - „Ahol az ablakok csak megvakult szemek”

A Fuck Off System a gótikus-rock egyedüli hazai képviselője. (Nálunk ez a kifejezés dark-rock néven vált ismertté.)
Megalakulásuk óta következetesen ragaszkodnak underground jellegükhöz, mereven elutasítva minden olyan lehetőséget, amely a show-business felé terelné őket. Az együttes lassú, de biztos siker reményében őrzi titokzatosságát, s ez eddig nem vált hátrányukra, hiszen egyre inkább eljut a műfaj szerelmeseihez.
Már nevükben is izgalmasak, s ezt a koncertjeik feszültsége még tovább növeli.
A rock elpusztíthatatlan ereje az ő zenéjükben is jelen van, ezúttal a gitár hangja egy kicsit zaklatottá lesz, s átadja magát a lendületnek.

"Mikor a mozdulatlan árnyak nyúlnak majd
sovány tested, tested fölé
Mikor a gondolatok majd elszabadulva törnek utat
Majd hideg, hideg agyad mögé..."

A ritmus végig monoton, a harmóniák sem térnek el megszokott rendjüktől, a várakozás már-már idegtépő. A Fuck Off System azonban nem akar mást mutatni, elkalandozni a különböző zenei stílusokban, s nem akar hatásos trükköket sem. A feketeség és a füst elég a látványhoz, a misztikumra éhesek itt megkapják azt, amit várnak. A szégyenlősen elrejtett érzelmek, érzések, indulatok és agresszió, a tehetetlenségtől érzett mély fájdalom egyetlen hatalmas hullámként sodor el mindenkit.

Rácz Mihály, Lyukság gyűjtés: Fieldy

F. O. System - Itthon és külföldön

Dark wave band F. O. System aus Ungarn, hirdették a plakátok nemrégiben Dortmund környékén és Nyugat-Berlinben.

- A Walls Have Ears együttes szervezői intézték külföldön a dolgaitokat. Honnan az ismeretség?
- A Pecsában muzsikáltunk, amikor a zenekar néhány tagja meghallott bennünket és felajánlották a közös koncertek lehetőségét. Az ügynökségükhöz ki kellett küldenünk elfogadásra egy zenei anyagot, ez megtetszett nekik és fellépéseket kezdtek szervezni - így Mátyás Attila, az együttes énekes-gitárosa.

- Nemzetközileg teljesen ismeretlenek vagytok. Hogyan próbáltak rátok közönséget toborozni? Hangsúlyozták, hogy keletről jöttetek?
- Nem, nem, ma már egészen másképp megy . Sokat segített, hogy egy ismert bandával léphettünk fel. Érdekes módon a szervezők külön megkértek bennünket, hogy feltétlenül magyarul énekeljünk...

- De az F. O. System szövegei mindig fontos részei voltak a produkciónak. Nem okozott ez nehézséget?
- A szövegeket elmondtam angolul - magyarázza Attila -, és a látvány, gondolom, sokat segített. A német fiatalok még nyitottabbak a különféle zenei próbálkozások iránt, mint a magyar közönség. Mindenre vevők, ami csak egy kicsit is megragadja őket. Különben legközelebb itthon lépünk fel, a Pop-strandon, Agárdon július 7-én, a Szexepil és a Pál utcai fiúk társaságában.

- Tavaly az Európa Kiadóval és a Love-val koncerteztetek, aztán mindkettő feloszlott. Remélem, idén nem folytatjátok a hagyományt...
- Nem miattunk volt! - nevet Jerabek Csaba basszusgitáros.

- És az a rémhír igaz-e, hogy nagylemezt készít az F. O. System? - kérdezem Illy Zsuzsa menedzsert.
- Igen, vannak ajánlataink különféle kiadóktól. Ha sikerül megegyezni valamelyikkel, akkor karácsonyra a boltokban lesz az album.

Kecskeméti Anikó, Pesti Műsor 1990/26. gyűjtés: Fieldy

F. O. System

Lassan azért csak helyükre kerülnek a dolgok. Közel 9 év után az F. O: System legendás első, fekete albuma kapható immár CD formában is.
Egy olyan zenekar esetében, aki nem tartozott a ‘80-as évek honi underground élvonalába – de azért mindenképpen megkerülhetetlen csapatának számít – ez szép kárpótlás. Már hogy még mindig kíváncsiak a zenéjükre, és hogy valaki (Rockworld) még mindig fantáziát lát a megjelentetésében.
Az F. O: System feloszlása után is még évekig a leghitelesebb dark zenekarnak számított. Zenéjük nem volt annyira elvont, mint a CMC és sohasem próbálkoztak nyerőbb zenei formákkal, mint a Sexepil Hegyi Zoltán kiválása után. Az F. O. System úgy volt elkötelezettje a dark zenének, hogy addig csinálták, amíg élvezték. Mielőtt ellaposodott, kihűlt volna a zenekar, Mátyás Attila feloszlatta. Ő maga a Sex Actionben folytatta, a többiek megmaradtak a stílusnál és Mask néven játszottak tovább.
Ezen az albumon [kívül] maradtak még utánuk ilyen-olyan demo felvételek, de komor, sötét zenéjük itt csúcsosodott ki igazán az olyan dalokban, mint a „Ne gondolj rám” vagy az „Öngyilkos vágyak”. Meglepetés a CD végén hallható 4 plusz dal, amik eredetileg nem szerepelnek a kazettán. Ezek korábbi demókról valók, és döntően nem befolyásolják az F. O. Systemről kialakult képet. Csak teljesebb az album.

Rakk, Bolivia R'n'r infozine 1999? gyűjtés: Fieldy

Kimúlt az F. O. System

A Répafesztiválon bejelentették: ennyi volt, vége. Az "efó" kimúlása csupán magukat a zenészeket nem érte váratlanul... •
- Az üzlet illata kezdte már belengni az F O. légterét - indokolják döntésüket Jerabek Csaba és Mátyás Attila. - A showbusiness küszöbén pedig az embernek el kell döntenie hogy kommercializálódik vagy abbahagyja. Mi az utóbbit választottuk. Annak idején nem azért alakultunk, hogy üzleti vállalkozást csináljunk az F. O.-ból. Szövegben mindent megirtunk már, ami elmondható volt, zenében pedig már nem lehet újítani, mert az már nem az F. O. System lenne. Másrészt a megújulás mindegyikünknek mást jelentett volna. Úgy látjuk, hogy az underground-, a dark-élet korszaka a kilencvenes évek elejére lezárult. Mi nem politizáltunk direktben, de egy életérzést egy sajátos gondolatiságot képviseltünk, amelynek kifejezése elérkezett odáig, hogy már nem tükröz korhangulatot. Márpedig az F. O. egy korhangulatot is jelentett, s hisszük, hogy valóban az az időszak volt Magyarországon a dark-korszak. Nem véletlenül énekeltünk arról, hogy "eltűnünk majd a semmiben". Éreztük, hogy egyszer véget kell vetni az F. O.-nak. Ez történt most.
Az F. O. System tagjai teljes egyetértésben váltak el egymástól. Mátyás Attila folytatja a Sex Actionben, Jerabek Csaba újabb trióformáción töri a fejét. • Őszintén sajnáljuk, hogy a hazai alternatív műfaj legmarkánsabb, legnagyobb hatású, értékteremtő produkciója immár egyetlen kazettába sűrített legendává lett. • Hiába minden - énekelte az F. O. System. Egy másik felvételük címe azonban így szól: Talán...

Ifjúsági Magazin 1991. szeptember gyűjtés: Fieldy

Utolsó üvöltés

Mátyás Attila a Hungaro Carroton bejelentette az F. O. System felbomlását. A váratlan hírnek az INDIE' 16 rögtön a nyomába eredt. Mátyás Attila mellett Jerabek Csaba beszélt az F. O. Systemről és a válás körülményeiről.

I. 16.: Beválik az évekkel ezelőtt megénekelt F. O. System prognózis és eltűntök a semmiben?
M. A.: A semmiben? Talán sikerült valami nyomot hagynunk magunk után. Ha más nem, a kazetta és a lemez megmarad.

I. 16.: Így a végén ideje megkérdezni, hogy mi hozott össze benneteket?
J. Cs.: A haverok, a társaság, a bulik, a közös életérzés, a hangulatok, mit tudom én. Később rátaláltunk egy olyan zenei vonalra, amiben ki tudtuk fejezni magunkat, és Miklós Péterrel megalakítottuk az együttest.

I. 16.: Fuck Off System - Elbaszott Rendszer. Miért éppen ezt az angol elnevezést választottátok?
J. Cs.: Akkoriban nem nagyon voltunk megelégedve semmivel. A név csak úgy bekattant, azt sem tudom ki találta ki. Azért angol, mert magyarul nem lehetett elmondani, hogy rothad minden.

I. 16.: Direktben politizáltatok?
J. Cs.: Nem, de rengeteg dolog zavart minket.
M. A.: Ne lihegjük túl ezt a dolgot. Utálom, ha valaki utólag magyarázza milyen szókimondó volt. Ránk tényleg nem a politizálás volt a jellemző.

I. 16.: Akkor mi?
M. A.: A zene. Olyan stílusban utaztunk, amilyet Magyarországon még senki sem játszott. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyetlen külföldi dark wave bandára sem hasonlítottunk. Manapság divat - a metalistáktól kezdve mindenki elmondja, hogy milyen egyéni. Ez tévedés. Ránk is hatottak együttesek, mindenkire hatnak. Kire jobban, kire kevésbé, ki bevallja, ki nem, de sokszor ez nem is tudatos. Egyedül a népzene tiszta.

I. 16.: Ezek szerint ti voltatok az első dark wave együttes Magyarországon?
J. Cs.: Azt hiszem igen, bár mostanában egyre többen jelentik ki ugyanezt. Nyolcvanhatban kezdtünk, persze voltak előttünk szép számmal wave zenekarok, de darkot úgy tudom mi játszottunk először.

I. 16.: Kik hatottak rátok?
M. A.: Rengeteg banda, most nem sorolom fel a nevüket. A zenéjük megfogott minket, hát megcsináltuk az F. O. Systemet. A szövegek könnyen jöttek, csak egy kicsit magunkba kellett nézni. Eléggé el voltunk borulva.

I. 16.: Egy ideig teljes hírzárlatban éltetek. Lejátszottátok a koncerteket és kész. Mintha árnyékba kényszerítettétek volna magatokat.
J. Cs.: Nem akartunk belefolyni semmilyen formában a zenei-üzleti életbe. Még az elején eldöntöttük, hogy kerüljük a felhajtást.

I. 16.: De aztán mégis kiléptetek az árnyékból, elkezdtetek interjúkat adni, és megjelent a lemezetek is. Miért váltottatok?
M. A.: Egy idő után annyira felduzzadt a dolog, hogy nem volt értelme tovább titkolózni. Kialakult a közönségünk, igény lett ránk, egyre több információt szerettek volna tudni rólunk. Akkor adtunk néhány interjút, de nem lépten-nyomon. Nem halmoztuk a botrányokat, nem lehetett állandóan írni rólunk.

I. 16.: A zenétek az évek során változott, sokkal rockosabb lett. Ti is változtatok?
J. Cs.: A változás hozzátartozik az élethez. Mindenki változik, a világ halad tovább. Lehet, hogy valamennyire nekünk is átalakult az érdeklődésünk és bizonyos dolgokról megváltozott a véleményünk. Persze nem alapvetően.
M. A.: A zenénk rockosabb lett? Hát, tényleg keményebb. Mi is öregedtünk, keményedtünk. Már nem vonzódunk betegesen a fájdalmas letargiához, de néha azért jólesik.

I. 16.: Nem a lemez megjelenése miatt esett szét a F. O. S.? Kész, vége, megnyugodtatok?
J. Cs.: Öt év után ideje egy kicsit kifújni magunkat, de nem emiatt válunk. Matyival még régebben megbeszéltük, hogy nem akkor hagyjuk abba, amikor már senki sem kíváncsi ránk. Persze most még menne a dolog.

I. 16.: Akkor miért?
M. A.: Úgy éreztem, már elmondtam azt, amit szerettem volna. Újat már nem tudok nyújtani, ugyanezeket meg nem akarom ismételgetni. Akkor inkább nem csinálom tovább.

I. 16.: Kifulladtál? de ez a zene amúgy sem tűri a taposómalmot. Ezt a programot nem lehet nap, mint nap előadni.
J. Cs.: A lemez megjelenése után két lehetőségünk volt. Vagy beépülünk a zenét iparként űző együttesek közé, és egyre profibban csináljuk tovább, vagy pedig abbahagyjuk. Mi az utóbbit választottuk.

I. 16.: Nem lehet, hogy csak pihen egy kicsit a F. O. S.?
M. A.: Belátható időn belül nem kezdjük újra, az biztos.

I. 16.: Mihez kezdtek?
M. A.: Menet közben átnyergeltem a Sex Action-re, ott nem énekelek, csak gitározok. Tényleg szívesen vagyok elöl a színpadon, de az F. O. Systemben már nyomasztott a dolog. Túl sok felelősség volt rajtam.

I. 16.: Nem fordítottál hátat magadnak?
M. A.: Nem hiszem. Az F. O. System inkább a lélekre hatott, a Sex Action pedig az ösztönökre. Az a rengeteg elfojtott energia, ami régebben felhalmozódott bennem, most valósággal kirobban.
J. Cs.: Nyáron pihenek. Belefáradtam egy kicsit az együttes ügyeinek az intézésébe. A lemezkiadásig - amit Illy Zsuzsa vállalt fel - az összes technikai, menedzselési probléma a nyakamba szakadt. Ha idővel olyan zenei ötletek jutnak eszembe, amit érdemes kidolgozni, akkor azokat színpadon is szeretném megvalósítani. De még nincsenek meg hozzá az emberek és az elképzelés is elég ködös.

Hát ennyi.

D. Kiss Gábor, Indie' 16 1991. június gyűjtés: Fieldy

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2012. 11. 30. - 07:02 | © szerzőség: fieldy