GosT

Helyszín: 
Budapest - Dürer kert(XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.)
Időpont: 
2020. február 26., 20:00
Fellépők: 
GosT

Jelenleg a Mayhemmel turnézik, februárban pedig harmadik alkalommal, ezúttal headlinerként érkezik Budapestre az A38 Hajó szervezésében Gost. A Baalberith karakterét megtestesítő dark synthwave producer és színpadi társa, Carreau a Dürer Kertben lép fel 2020. február 26-án. Az okkult black metalból, John Carpenter művészetéből és a ’80-as évek esztétikavilágából táplálkozó synthwave/retrowave előadót legújabb, Valediction c. lemezének turnéján hallgathatjuk a Room 041-ben.

Az ősszel megjelent nagylemez több szempontból eltér Gost korábbi munkásságától: ez az első anyaga, amelyet nem teljes egészében otthon, egyedül írt meg és rögzített. Jaime Gomez Arellano producer volt a segítségére, aki olyan zenekarokkal dolgozott már, mint a Paradise Lost, a Sólstafir vagy a Myrkur. Emellett – bár a nyitódal blast beatje nem erről árulkodik – egy fokkal kevesebb metálos kitekintést, és annál több nyers, sötét synthwave és retrowave témát hallhatunk rajta, széttorzított szintikkel-gitárokkal, dobgépekkel és hol visszafogott, hol teljesen elborult vokálokkal. A producer szerint minden eddiginél sötétebb világot idéz meg a Valediction.
Gost, avagy Baalberith egyébként rendkívül termékeny alkotó, első lemeze, a 2013-as Skull óta minimum kétévente új albummal jelentkezett (Behemoth, 2015; Non Paradisi, 2016; Possessor, 2018). Elsőként a Blood Music, később a Century Media Records adta ki a megjelenéseit.

Az este első fellépője a francia Svart Crown, Gost kiadótársa. A death/black formáció új albuma február elején jelenik meg, melyről az első, Thermageddon c. dal már meghallgató.

Jegyárak:
- limitált darabszámú early bird: 2900 Ft.-
- kedvezményes elővétel a készlet erejéig: 3500 Ft.-
- 2. körös elővétel/helyszíni jegyár: 3900 Ft.-